Սննդարար՝ վիտամիններով հարուստ հավկիթ: Այն շատ լավ է մարսվում մարդու օրգանիզմում և բարձրացնում է դիմադրողականությունը: Օգտագործելուց առաջ լվանալ: Խաշած տեսքով ճաշակելու համար անհրաժեշտ է խաշել 3-10 րոպե՝ կախված ցանկալի արդյունքից։ Մեկից մինչև վեց տարեկան երեխաներին բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական ուտել 1-2 ձու, իսկ մեծերին՝ մինչև 3: Պահել 0°C-ից մինչև 20°C և 85-88% օդի հարաբերական խոնավության պայմաններում՝ դիետիկ հավկիթ մինչև 7 օր, սեղանի հավկիթ՝ 8-25 օր: